In cautare de retete pentru pitici, am dat peste aceste clatite. De ce le-am ales? Pentru ca piticii mei sunt fani porumb fiert. Ar manca oricand, la cina ori la mic dejun. Gol, cu paine ori cu unt. Asa ca de ce sa n-aruncam o mana de porumb in… clatite?

Altfel de clatite
Reteta este inspirata din Cartea retetelor pentru bebelusi si copii de Bridget Wardley si Judy More.
Ma rog, am facut niste adaptari pentru ca, de exemplu, nu ne-am impacat niciodata cu gustul de coriandru proaspat. Pur si simplu, nu-l inteleg. Nu stiu cum poate fi placut de cineva.
Cica trebuie sa-l incerci de vreo trei ori pana sa iti placa. Hm! Trebuie sa-mi iau inima in dinti si sa mai incerc o data :).
4 linguri de faina
4 linguri de malai
4 oua
4 linguri ceapa verde, tocata
340 g porumb dulce din conserva
ulei pentru prajit
1 Pune porumbul intr-o strecuratoare, deasupra unui castron, la scurs. E foarte important sa il scurgi bine; altfel, vei avea foc de artificii in tigaie, cand prajesti clatitele :).
2 Amesteca intr-un castron mare faina si porumbul, apoi adauga ouale, ceapa si porumbul.
3 Incinge ulei intr-o tigaie. Pune compozitia cu lingura in tigaie. Rumeneste clatitele pe ambele parti.
Clatitele cu porumb merg bine langa o salata cu ardei, castraveti si rosii.
Daca nu gasesti, poti inlocui ceapa verde cu ceapa rosie sau galbena, tocata marunt.
Rosiile din fotografie sunt chiar galbene si sunt coapte. Si delicioase pe deasupra.


