Copiii mei nu prea mananca paste. Dar, culmea!, au o pasiune pentru legumele congelate. Cred ca le place, de fapt, mixul de culoare. Daca le dai un bol cu legume congelate (preparate, bineinteles) le mananca cu manuta ca pe seminte.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat din Cartea retetelor pentru bebelusi si copii.
Asa ca sa nu va mirati ca in miez de vara am gatit cu legume congelate. Si se pare ca pastele, gatite asa, au avut succes.

170 g de paste
2 x conserve de peste – ton, de exemplu (total 200 g masa neta)
300 g mix de legume congelate
putin unt, pentru uns tava
2 oua
150 ml de lapte
branza Cheddar rasa pe deasupra (optional)
patrunjel
1 Se incalzeste cuptorul la 190ᵒ C. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
2 Se amesteca pastele cu tonul scurs si cu legumele dezghetate si scurse foarte bine. Se rastoarna compozitia in tava unsa.
3 Se bat oua cu laptele si cu jumatate din Cheddar, daca folosesti. Se toarna in tava, peste paste. Se da la cuptor 20-30 de minute pana cand se rumeneste putin. Se serveste cu sau fara patrunjel presarat pe deasupra.
Pot fi pastrate cel mult 2 zile in frigider.
Se pot servi cu salata de legume.


